Durf groot te dromen en ga de uitdaging aan!

 
Elk jaar organiseert het fonds een Innovatie Challenge, op zoek naar creatieve ideeën voor een betere veehouderijsector voor milieu, boer en dier. Ben jij een student of young professional tot 35 jaar, en heb jij dat gouden win-win-win idee? Dan is deze challenge iets voor jou!
 
 
Maak kans op € 1.000, - met jouw innovatieve idee!
Hoe ziet de veehouderij van morgen eruit? Tijdens deze challenge staan oplossingen voor een toekomstbestendige veehouderij centraal. We helpen je graag op weg om jouw innovatieve idee uit te werken tot een volwaardige oplossing. Tijdens de challenge neem je deel aan een workshop, verzorgd door experts met kennis uit de sector, waarin je samen praktische stappen zet en tot nieuwe inzichten komt. Doe mee, en maak kans op één van de drie prijzen van liefst € 1.000, -! Deze worden uitgereikt tijdens het inspirerende finale event en helpen je mooie stappen te zetten in jouw toekomst. Niet alleen maak je dus kans op mooie prijzen en eeuwige roem, het event bied je ook dé mogelijkheid om te sparren met experts uit de sector, ervaringen op te doen, je netwerk te vergroten en je creativiteit in te zetten om tot tastbare resultaten te komen. Heb jij al een goed idee, klein of groot? 
 

Aanmelden idee

Deelnemen kan zowel individueel als in teams. Aanmelden kan t/m 22 december 2023 aan de hand van de volgende gegevens:

  • Naam
  • Organisatie/studie
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Omschrijving van je idee in 200 woorden

 

 Meld je aan

Workshop

Tijdens deze challenge neem je deel aan een workshop waarbij je de ruimte krijgt om je idee verder uit te diepen en meer body te geven. Deze training wordt verzorgd door experts met kennis uit de sector en zal plaatsvinden in november op een centrale locatie in het land.

Indienen idee

Bij deelname vragen we je om jouw idee, nadat je dit verder hebt uitgewerkt tijdens de workshop, in te dienen aan de hand van een pitchvideo (circa 1,5 minuut) en onderbouwing van maximaal twee A4tjes via studentenchallenge@barthmissetfonds.nl. De deadline voor het indienen van je idee is 15 januari 2024. 

Er wordt een jury samengesteld om de ideeën te beoordelen. 

 

Bekendmaking genomineerden en één op één advies

Na het indienen van jouw idee gaat de jury in beraad om de inzendingen te beoordelen. De acht beste ideeën worden genomineerd en maken kans op één van de vele prijzen tijdens het finale event. We bieden alle acht genomineerden een één-op-één adviesgesprek met een expert uit de sector waarin jouw vragen beantwoord worden. Ben je tijdens dit adviesgesprek tot nieuwe inzichten gekomen, dan mag je deze nog toesturen aan de jury. Zij nemen dit mee in de verdere beoordeling richting het finale event. 

 

Finale event

Zet donderdag 29 februari 2024 alvast in je agenda, want dan vindt het finale event van de challenge plaats! Tijdens dit event komen inspirerende sprekers uit de sector aan het woord, pitchen de acht genomineerden hun idee en worden de winnaars bekendgemaakt. 

Daarnaast is dit dé mogelijkheid om te sparren met experts uit de sector, ervaringen op te doen en je netwerk te vergroten.

 

 

Meld je hier aan

 

Tijdlijn challenge

  • 1 december 2023 - uiterlijke aanmelddatum
  • 19 december 2023 - workshop
  • 15 januari 2024 - deadline indienen idee
  • Januari 2024 - bekendmaking genomineerden 
  • 29 februari 2024 - finale event

Klaar voor de volgende stap?

Niet te vergeten, naast deze challenge stelt het Barth-Misset Fonds jaarlijks € 200.000, - beschikbaar voor innovatieve projecten die bijdragen aan een toekomstbestendige en diervriendelijke veehouderij. Ben je er klaar voor om met jouw idee de praktijk in te stappen? Je kunt dan een vooraanvraag indienen voor jouw project, waarmee je kans maakt op een subsidie van maximaal € 50.000, -.