AWARD UITREIKING LANDELIJKE STUDENTEN CHALLENGE VEEHOUDERIJ

Wil jij ook van betekenis zijn in een betere veehouderij sector? Kom naar deze unieke avond!

 

Ben jij docent, student, boer of werkzaam binnen de veehouderij? En houd jij je bezig met verduurzaming? Kom dan naar het Beter Boeren Event op 17 januari van 18.30 tot 23.00 uur in Wageningen. Samen werken we aan de toekomst van de veehouderij! 
 
Innovaties van 60 studenten 
De Nederlandse veehouderij blijft zich ontwikkelen, waarbij de komende jaren veel aandacht uitgaat naar het verminderen van stikstof en broeikasgassen. Dat vraagt om innovaties voor de veehouderij! Studenten van diverse opleidingen staan te springen hun innovatieve ideeën te delen. Het Barth Misset Fonds heeft hen uitgedaagd mee te doen met de Studenten Challenge, thema Beter Boeren. Maar liefst zestig studenten zijn de uitdaging aangegaan, zowel individueel als in groepen, en hebben hun idee uitgewerkt en ingediend voor de Studenten Challenge. Dat er zoveel ideeën leven, heeft ons blij verrast! 
 
Beter Boeren
De Studenten Challenge van Barth Misset Fonds is voor de derde keer georganiseerd. Dit jaar is het thema Beter Boeren. Beter Boeren staat voor een win-win-win situatie binnen de veehouderij. Innovaties die zowel het milieu, het dier als de boer vooruit helpen.
 
Vijf beste ideeën
Tijdens het eindevent van de challenge worden de vijf beste ideeën van studenten van HAS Green Academy, Wageningen UR, Van Hall Larenstein en Avans gepresenteerd. Op het event kan iedereen zich laten inspireren door de innovaties van de bedenkers.

 

Betekenisvolle avond
Daarnaast komen experts uit de sector aan het woord over actuele thema's en innovaties én komen belangstellenden uit de hele veehouderijsector samen. Door de dialoog aan te gaan, te netwerken, te inspireren en onze expertise met elkaar te delen, werken we samen aan een betere toekomst voor de veehouderij!
 
Wil jij hieraan bijdragen?
Kom naar het eindevent van de Studenten Challenge Beter Boeren! 
 
Gouden idee
Heb jij zelf het gouden idee voor een innovatie die milieu, boer en dier binnen de veehouderij vooruit helpen? In februari 2023 start er weer een nieuwe financieringsronde vanuit het Barth-Misset Fonds, waarbij jij met jouw idee kans maakt op een geldbedrag van wel € 50.000,-. Meer weten? Lees het hier.
 

Deel jouw passie over de sector en laten we samen werken aan een win-win-win voor milieu, boer én dier!

 
 
 
 
 

SAVE THE DATE - 17 januari 2023 van 18.30 tot 23.00 uur. 

 
Meld je hier aan
 
 
 
 
 
 

 

 

Inspirerende locatie

Het event zal plaatsvinden bij Wageningen International Congress Centre (hotel WICC). 
 
Lawickse Allee 9
6701 AN Wageningen

 

Meld je hier aan

* verplichte velden