Duurzame Integrale Vooruitgang

Hoe ziet de veehouderij van morgen eruit? Tijdens deze challenge staan oplossingen voor een toekomstbestendige veehouderij centraal. De ideeën moeten een win- win- win opleveren voor het dier, boer en milieu. Duurzame integrale oplossingen dus. We helpen je op weg om jouw idee uit te werken tot een volwaardige oplossing. Tijdens de challenge neem je deel aan een workshop, verzorgd door experts met kennis uit de sector, waarin je samen praktische stappen zet en tot nieuwe inzichten komt. De acht beste ideeën worden na inzending genomineerd en krijgen een één op één adviesgesprek om tot verdiepende inzichten te komen. Aanmelden kan t/m 5 november 2023. 

 

Maak kans op één van de drie prijzen ter

waarde van € 1.000, -!

Deze prijzen, uitgereikt tijdens het inspirerende finale-evenement, begin 2024, vormen de opstap naar een toekomst vol mogelijkheden. Maar dat is niet alles - dit evenement biedt je namelijk óók de unieke kans om te brainstormen met vooraanstaande specialisten uit de sector. Je zult ervaringen opdoen, je netwerk vergroten en je creativiteit inzetten om tastbare mijlpalen te bereiken.

Extra: € 200.000,- voor impactvolle projecten

Daar stopt het niet. Buiten deze challenge om, stelt het Barth-Misset Fonds jaarlijks een bedrag van € 200.000, - ter beschikking voor impactvolle projecten die bijdragen aan een toekomstbestendige en diervriendelijke veehouderij. Droom jij altijd al van een sterk idee maar ontbreekt het je aan mankracht of middelen? En ben jij klaar om jouw visie in de praktijk te brengen? Zet dan na deze challenge de volgende stap en dien eenvoudig een vooraanvraag voor jouw project in. Je maakt dan kans op een subsidie tot wel € 50.000, -.

Afgelopen jaar ontving de circulaire boerderij De Goed Gevulde € 50.000,- voor een praktijk-experiment met een strostal voor varkens, De Hoeve Innovatie ontving € 24.000,- voor de bouw van vrijloopkraamhokken met dagontmesting, de Vakbond voor Dieren ontving € 50.000,- voor instructievideo’s voor het signaleren van onbehagen bij koeien en Rodebeek Livar ontving € 20.000,- voor een pilot met wroetgelegenheid voor gespeende biggen in een buitenuitloop.

De toekomst van de veehouderij wacht op pioniers zoals jij. Durf groot te dromen, omarm deze kans en bepaal mede de koers van een duurzamere veehouderijsector. Samen kunnen we grenzen verleggen en een positieve impact creëren.

Deel dit bericht